Podcast-sarja Drip on syväsukellus digitalisaation vaikutuksiin mediassa. Jaksoissa avataan datan käytön mahdollisuuksia, kuinka lukijoita voidaan ymmärtää paremman asiakaskokemuksen rakentamiseksi, miksi sisältöjä kannattaa nyt uudistaa ja millaisia mahdollisuuksia tekoäly tarjoaa uutistoimituksille.

Sarja laventaa Asiakaskokemuksen optimointioppaan teemoja ja kuljettaa syvälle median ajankohtaisiin kysymyksiin kuten tekoälyn vaikutuksiin ja digitaalisen transformaation seuraavaan vaiheeseen.

Sarjassa Ritva Leino ja Sami Kallinen haastattelevat sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiantuntijoita.

  • Alma Median nykyinen liiketoimintajohtaja Santtu Elsinen kuvaa miten dataa käytetään yhtiössä ja mikä merkitys kirjautumisella on.
  • Lovisa Bergström kuvaa miten ruotsalainen Dagens Nyheter hyödyntää toiminnassaan monipuolisesti dataa ja kuinka se auttaa ymmärtämään paremmin lukijoita.
  • Kirsi Pietilällä on monipuolinen kokemus ihmiskeskeisestä palvelumuotoilusta. Podcastissa hän kertoo miten asiakaskeskeinen ajattelu auttaa yrityksiä sekä rakentamaan parempaa asiakaskokemusta että kehittämään liiketoimintaansa.
  • Jeremy D. Gilbert kuvaa podcastissa ihmiskeskeisen palvelumuotoilun hyötyjä journalismille. Hän korostaa sitä miten luottamuksen vahvistamiseksi uudistuminen on olennaista. Gilbert toimi aiemmin Washington Postin strategisten hankkeiden johtajana ja vetää nyt Knight Labia Northwestern-yliopistossa.
  • Reuters-instituutin Nic Newman on tehnyt Digital News -raporttia jo yli kymmenen vuotta ja hän on seurannut globaalin median digitalisoitumista. Nyt hän kertoo siitä mikä on todella muuttunut ja miltä näyttävät seuraavat kymmenen vuotta. Newman kuvaa myös sitä, miten generatiivista tekoälyä voi hyödyttää journalistissa organisaatiossa.
  • Sarjan viimeisessä jaksossa pohditaan tekoälyn vaikutuksia ja miksi tekoälyä pitäisi säädellä. Professori Joanna Bryson kuvaa miten tekoälyä on kehitetty ja millaisia olettamuksia ja huolia sen olemassaoloon liittyy. Bryson on ollut mukana EU:n AI Actin valmistelussa koko prosessin ajan.

Osa sarjan jaksoista on suomeksi (Kirsi Pietilä ja Santtu Elsinen) ja muut englanniksi (Nic Newman, Lovisa Bergström, Joanna Bryson ja Jeremy D. Gilbert).

Soundcloud

Spotify